Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. Kapitola

1. 6. 2018

Únor 2014

Kapitolu třetí začínáme s čistým štítem. Víme, co chceme. Přestali jsme o všem nekonečně a bezcílně diskutovat. Dokážeme se sejít, dohodnout a hlavně pracovat. Vláďa Mach se synem si vzali za svou realizaci nové elektroinstalace -  osvětlení a rozvedení zásuvek, sehnali malíře. Také koupili lino a položili ho. Ještě předtím Aleš se svým kamarádem a Vláďou vyrovnali nerovnou a popraskanou betonovou podlahu klubové místnosti. 27.února 2014 večer jsme nastěhovali nábytek…  Tak ZÍTRA !    (Oleg)

28.2. 2014

K dnešnímu dni jsme dokončili první etapu zprovoznění klubovny. Mohli jsme kolegům sdělit, že máme opět klubovnu a začínáme normálně fungovat. Ještě bude nutné vymalovat sociální zařízení, neboť se budou v nejbližší době v domě kompletně měnit vodovodní stoupačky.      (Oleg)

5.3.2014

Dnes se poprvé scházíme v nové klubovně. Vláďa rozeslal na všechna místa informaci o novém otevření klubovny. Máme také první pozitivní reakce. To nás velmi potěšilo, protože jsme dosud od některých „nevěřících Tomášů“ a bývalých členů slýchali slova „ méně povzbudivá, až zlá.“      (Oleg)

12.3. 2014

Dnes na naši klubovou schůzku přišel šéfredaktor Kladenského deníku pan Robert Božovský a položil nám mnoho otázek ohledně historie našeho klubu a jeho činnosti. Některé otázky byly přímo osobní. V blízké době vyjde článek o klubu v místních novinách. Jsme rádi, protože máme zájem o příchod nových členů.

Zároveň doufáme, že nám to přinese finance potřebné k dokončení dalších potřebných prostor klubu, k dalšímu rozvoji klubu a stavbě nového kolejiště. Doufáme, že se díky vyjití tohoto novinového článku objeví možný sponzor či bude možné získat i jinou výpomoc.      (Oleg)

19.3. 2014

Tato kapitola dostává grády! Na schůzku přišli dva noví členové. Vzhledem k tomu, že nejsou v modelařině nováčci, máme radost dvojnásobnou.

Aby toho nebylo málo, domluvil jsem se s dalším „mašinkovým bláznem“- Janem Dvořákem, našim novým Webmasterem. Ještě v noci mu posílám první podklady pro úpravu webových stránek.      (Vláďa)

24.3. 2014

Nemá cenu psát, jak rychle Honza pracuje. Prostě od dnešního dne běží nové webové stránky našeho klubu.      (Vláďa)

2.4. 2014

Měsíčník Kladno otiskl článek o našem Klubu. S návštěvami se celé odpoledne dveře netrhnou. Během schůzky padá společné rozhodnutí přece jen vylepšit zatracované kolejiště TT. Koordinace se ujímá Marek Patera, neuvěřitelný stavitel papírových modelů staveb všeho druhu. Dochází k částečné likvidaci původního kolejiště a celkové zástavby.      (Vláďa)

9.4. 2014

V sobotu 5.4.2014 jsme udělali velkou výpravu na výstavu modelářů KŽM-Roztoky u Prahy. Získali jsme od nich řadu podnětných informací a důležitých rad z výstavby jejich kolejiště H0, které právě předvádějí. Pod Markovým vedením úspěšně dokončujeme likvidaci všeho nepotřebného z kolejiště TT.      (Vláďa)

16.4. 2014

Během několika dnů se mě podařilo sehnat několik potřebných výhybek a zajistit tak pro kluky materiál pro další stavbu. Z Havířova radíme o zapojení kolejí a já klukům oznamuji, že mám domluvenu schůzku s HEKKTOREM, resp. p.Šimsou.

Schůzka se koná a původní obchodní jednání se záhy mění v přátelské posezení. Asi oba v tuto chvíli s Jirkou nechápeme, jak hodně si rozumíme. Bohužel čas

rychle utíká a naše setkání přerušuje zívající servírka s kasírtaškou v nejmenované havířovské pizzerii. Víc nebudu rozvádět, jen musím napsat: „Jirko, klobouk dolů!“      (Vláďa)

Další pokračování úspěšné novodobé historie Klubu právě vzniká...